Gruppeforløb

For borgere med barrierer i form af fysisk, psykisk eller social nedsat funktion, så kan Struer Kommune tilbyde at støtte gennem forbyggende indsatser, hvor man sammen spotter vejen til forandring. Formålet er at støtte borgeren til at leve et aktivt og indholdsrigt liv, og hvor målet kan være selvforsørgelse hel eller delvis.

Støtten ydes efter en individuel og konkret vurdering af dit funktionsniveau. Der tages udgangspunkt i det, Borgeren efterspørger, deres drømme og deres behov og ikke i deres historik, eller hvad andre mener, de har behov for.

Hvis borgeren ikke tidligere har modtaget støtte, så vil denne typisk starte med en afklarende samtale, hvor man sammen med borgeren ser på dennes udfordringer og mestringsevner. Det er også her, man bliver afklaret på, hvilke forløb der kan hjælpe borgeren.

Borgeren vil få størst muligt ansvar og indflydelse under forløbet, og tilrettelæggelse af støtten foregår i tæt dialog og mellem borgeren og en professionel vejleder.

Tilbuddet indebærer læring/undervisning, vejledning og coaching enten individuelt eller i gruppeforløb i 3-6 måneder. Hvert forløb tilrettelægges individuelt og fleksibelt.

Møde med borger udenfor vagtens åbningstid

Alle afdelinger i Velfærdshuset følger den normale procedure for Velfærdshusets beredskab, når der er borgerforløb inden for den normale tid med floorwalker.

Hvis der skal være møder med borgere udenfor denne tidsperiode, så skal der foretages en individuel vurdering af, hvorvidt dette er sikkerhedsmæssigt forsvarligt i lyset af borgerens tilstand og adfærd. Man kan evt. tage en kollega med. Som udgangspunkt afholdes møder med sikkerhedsrisici dog altid inden for den normale åbningstid.

Udenfor den normale tid bruges alarmsystem fra Zonith i Handicap, Social og Psykiatri. Systemet er koblet til medarbejderens mobiltelefon. Det fungerer på denne vis:

  • Når man trykker på knappen, sendes der alarmering til en kontrolcentral.
  • Telefonvagten ringer op til medarbejderen og spørger om situationen.
  • Medarbejderen har fået tildelt et kodeord, som de kan bruge, hvis der er falsk alarm.
  • I alle andre tilfælde vil telefonvagten tilkalde politiet til adressen.

Oprettelse/revision
Der foretages løbende ajourføring af indholdet. Seneste gennemgang: ultimo 2024.